Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Ірпіні проходить четвертий очний семінар навчального курсу «Стандарти прав людини у практиці адвокатів та суддів»

26 січня 2018, 12:30

Навчальний курс «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів» – це освітній інструмент для посилення професійного потенціалу українських юристів на захист прав і свобод людини.

Учасники семінару мають можливість навчатися та поглибити знання щодо стандартів окремих прав, гарантованих Європейською Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод,  стати частиною мережі фахівців, які захищають права людини в національній правовій системі, аналізувати рішення Європейського суду, фактичні обставини конкретних справ з точки зору критеріїв прийнятності, відбирати релевантні факти, формулювати правові позиції по справі з точки зору стандартів прав людини, та будувати аргументацію порушень.

 «Цей триденний навчальний семінар  – надзвичайно важливий, адже дає змогу поглибити та систематизувати  власні знання Конвенції як адвокатам, так і суддям», – розповідає учасник семінару, суддя господарського суду Київської області Роман Колесник.

Семінар організований спільно програмою USAID та проектом «Права людини в дії», який впроваджує Гельсінська спілка з прав людини завдяки підтримці USAID.   

Коментарі

Станіслав Шевчук, доктор юридичних наук, член-кореспондент Національної Академії правових наук України, Суддя Європейського Суду з прав людини ad hoc, суддя Конституційного Суду України

Навчальний курс «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів» - це унікальна можливість стати частиною мережі професіоналів, яким не байдужі принципи прав людини, а також здобути навички та вмінням, що дозволять ефективно застосовувати знання при захисті прав клієнта чи здійсненні правосуддя на національному рівні. І ще це чудова можливість навчатись у кращих теоретиків та практиків у сфері прав людини.

 

Валерія Лутковська, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Заслужений юрист України

Важлива відмінність цього курсу від інших навчальних програм для адвокатів та суддів це його холістичність: метою курсу є не лише надати теоретичну та практично орієнтовану інформацію, але і зосередитися на цінності поваги до людської гідності, прав і свобод людини.

Інф. Прес-центру судової влади України