Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бердичівський міськрайонний суд спростовує інформацію оприлюднену у виданні „РІО-Бердичів”

24 січня 2018, 11:45

22 січня 2018 року головний редактор газети "РІО-Бердичів" Олександр Доманський в матеріалі «Бердичівський суд затримав на 60 діб підозрюваного у жахливому вбивстві дружини», розміщеному на сайті «РІО-Бердичів», розповсюдив недостовірну інформацію про призначення часу розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві власної дружини. У вказаному матеріалі автор зазначає, що засідання було призначене на 8:30, але розпочалось лише близько одинадцятої години.

Бердичівський міськрайонний суд повідомляє, що згідно з розкладом роботи установи робочий день розпочинається о 8:45, тому засідання ніяк не могло бути призначено раніше цього часу. Більше того, в даному випадку була визначена лише дата розгляду. Час засідання не визначався взагалі, позаяк його початок залежав від часу доставки підозрюваного конвойною службою з м. Житомира.

Вся інформація щодо розкладу роботи суду, розкладу судових засідань міститься у відкритому доступу на офіційному сайті суду та присутня на інформаційних стендах у приміщені установи, а також одразу ж повідомляється працівниками суду у разі необхідності. Розміщуючи повідомлення, автор мав можливість заздалегідь пересвідчитися у його достовірності для запобігання поширенню хибних відомостей.   

Наполегливо закликаємо представників ЗМІ утримуватися від поширення неперевіреної інформації.

 

За повідомленням прес-служби суду