Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницький міськрайонний суд відмовив довічно ув’язненому у пом’якшенні покарання

19 грудня 2017, 17:37

Сьогодні Хмельницький міськрайонний суд виніс ухвалу в справі «довічника», що перебуває за гратами вже близько 17 років. До найвищої міри покарання чоловіка засудив Одеський обласний суд, визнавши його винним за ст.69, «Бандитизм» ; ч.1 ст.222, «Незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення і збут вогнестрільної чи холодної зброї, бойових припасів та вибухових речовин»; ч.3 ст.142, «Розбій»;  ч.2 ст.82 «Розкрадання державного або колективного майна шляхом грабежу»; ч.3. ст.206, «Хуліганство»; ст.17, п."г", ст.93, «Замах на умисне вбивство при обтяжуючих обставинах»; п."г" ст.93, «Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах» (вбивство двох або більше осіб) Кримінального кодексу України 1960 року.

Клопотання про перегляд вироку за нововиявленими обставинами до суду подала адвокат засудженого. За її словами, суд першої інстанції, не допитав ще одного ймовірного очевидця обставин поранення засудженим двох і вбивства двох чоловіків, за що той, власне, й отримав найбільше покарання. Нагадаємо, стрілянина сталася у 1999 році в одному з барів Хмельницького.

Через десяток років, запевняє сторона захисту, вдалося віднайти свідка й організувати допит і саме той підтвердив покази довічно ув’язненого: мовляв, стріляв він з метою самозахисту, коли його  били двоє невідомих, і хаотично, а не прицільно.

У 2013 році прокуратура Одеської області, згідно з документами адвоката, провела розслідування цих нововиявлених обставин, зробивши висновок, що є підстави для звернення до суду про перегляд вироку.

Натомість таких підстав не побачив прокурор Хмельницької місцевої прокуратури, зауваживши у судовому засіданні, що усе, про що повідомила сторона захисту, було відомо на час розгляду справи в Одесі й ретельно перевірялося, тож не є «нововиявленим».

Заслухавши учасників судового процесу та дослідивши матеріали справи, заяву адвоката в інтересах засудженого про перегляд вироку за нововиявленими обставинами суд залишив без задоволення. Ухвала може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

За повідомленням прес-служби суду