Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк відсторонення від здійснення правосуддя судді Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка С.В.

29 вересня 2017, 14:36

 

Вища рада правосуддя під час засідання 29 вересня 2017 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про продовження на два місяці строку тимчасового відсторонення судді Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка Сергія Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк повідомив, що 30 травня 2017 року Лазюку С.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (далі – КК України), тобто тяжкого корисливого злочину у сфері службової діяльності.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 19 серпня 2017 року № 2473/0/15-17 суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка С.В. тимчасово, до 30 вересня 2017 року, відсторонено від здійснення правосуддя.

Постановою заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 19 вересня 2017 року досудове розслідування у кримінальному провадженні продовжено до шести місяців, тобто до 30 листопада 2017 року.

«Клопотання містить виклад обставин, досліджених Вищою радою правосуддя під час ухвалення рішення від 19 серпня 2017 року №  2473/0/15-17 про тимчасове відсторонення судді Лазюка С.В. від здійснення правосуддя, на яких ґрунтується повідомлена Лазюку С.В. підозра у вчиненні кримінального правопорушення,– поінформував Ігор Бенедисюк. – Водночас у клопотанні зазначено, що підстави для тимчасового відсторонення судді Лазюка С.В. від здійснення правосуддя продовжують існувати. Існують ризики використання Лазюком С.В. посади судді для впливу на свідків – працівників суду; знищення або спотворення ним документів, які є ймовірними доказами вчинення кримінального правопорушення; вчинення підозрюваним іншого кримінального правопорушення». 

Крім того, доповідач зазначив, що сторона обвинувачення стверджує, що не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було застосовано тимчасове відсторонення, іншими способами протягом дії попереднього рішення Вищої ради правосуддя, оскільки окремі слідчі дії не проводилися з незалежних від сторони обвинувачення обставин.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, представника Генеральної прокуратури України – прокурора четвертого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Скибенка Олексія Ігоровича, суддю Лазюка С.В. та його представника – адвоката Кучера Олексія Володимировича, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, продовжити до 29 листопада 2017 року строк тимчасового відсторонення судді Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка Сергія Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Джерело