Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виховательку табору «Вікторія» звільнили з-під варти на поруки депутатам Найєму Мустафі-Масі та Шверку Г.А.

28 вересня 2017, 16:35

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Одеської області (у складі суддів: Копіца О.В, Прібілов В.М., Котелевський Р.І.) у відкритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу захисника Чорного О.В. в інтересах Янчик Н.В. на ухвалу слідчого судді Київського районного суду м. Одеси від 18.09.2017 р., якою відносно Янчик Наталії Володимирівни, підозрюваної у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.270 КК України застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, утримуючи останню в Одеській УВП №21 Управління Державної пенітенціарної служби України в Одеській області.

Нагадаємо, що Янчик Н.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.270 КК України, а саме порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, яке спричинило виникнення пожежі, яка спричинила загибель людей та майнову шкоду в особливо великих розмірах.

Органами досудового розслідування встановлено, що згідно припису №73 від 23.06.2017 Київського районного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області "Про усунення вимог законодавства у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки" було проведено перевірку території, будівель, споруд, підсобних та побутових приміщень КПНЗ "Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс "Вікторія". Згідно з приписом, від відповідальної за пожежну безпеку особи вимагалось вжити низку заходів з дотримання вимог пожежної безпеки. Підозрювана, будучи ознайомлена з вказаним приписом, та будучи зобов'язаною виконати його в повному обсязі, не вжила заходів щодо їх виконання

В судовому засідання захисники та підозрювана просили суд обрати більше м’який запобіжний захід не пов’язаний з позбавленням волі, вказуючи, що підозра є необґрунтованою та підозрювана має постійне місце проживання у м.Одесі, характеризується позитивно, ризики, передбачені ст.177 КПК України не доведені, крім того Янчик Н.В. взагалі не відповідальна особа за пожежною безпекою, оскільки не має на це спеціальних навичок та підтверджувальних документів з протипожежної служби.

Ухвалою апеляційного суду Одеської області від 28.09.2017 року апеляційна скарга захисника Чорного О.В. в інтересах підозрюваної Янчик Н.В. задоволена.

Ухвала слідчого судді Київського районного суду м. Одеси від 18.09.2017 року скасована.

Постановлена нова ухвала, якою відмовлено в задоволенні клопотання начальника відділення СВ Київського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області Єгорової О.В. про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою; застосовано до підозрюваної Янчик Наталії Володимирівни, 05.04.1993 року народження, запобіжний захід у вигляді особистої поруки народним депутатам України Найєм Мустафі-Масі та Шверку Григорію Ароновичу з покладанням на неї обов’язків, передбачених ст.194 КПК України строком до 15.11.2017 року, повідомляє прес-служба.

Фотозвіт

Джерело

Інф. Прес-центру судової влади України