Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори Апеляційного суду Житомирської області: обрано заступника голови, суддю-спікера, делегата на XIV позачерговий з’їзд суддів України

27 вересня 2017, 16:15

26 вересня 2017 року відбулися збори суддів Апеляційного суду Житомирської області. Розгляд усіх питань порядку денного завершився прийняттям відповідних рішень.

Рішення  зборів суддів були прийняті з чітким дотриманням вимог чинного законодавства про суддівське самоврядування.

По першому та другому питаннях порядку денного збори затвердили протоколи засідань лічильної комісії про результати проведення таємного голосування щодо виборів заступника голови суду та делегата на XIV позачерговий з’їзд суддів України. Заступником голови суду (з координації роботи судової палати з розгляду цивільних справ) строком на три роки був обраний Роман Борисюк. Делегатом на XIV позачерговий з’їзд суддів України було обрано суддю судової палати з розгляду кримінальних справ Ярослава Слісарчука.

Визначилися збори суддів і з обранням представників від суддівського корпусу до складу робочої комісії для проведення переговорів і підготовки проекту колективного договору. Ними стали суддя судової палати з розгляду цивільних справ Ольга Микитюк та суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Світлана Кіянова.

Другим суддею-спікером одноголосно обрали суддю судової палати з розгляду цивільних справ Наталю Григорусь. Також збори внесли зміни до складу редакційної колегії Інформаційного бюлетеня Апеляційного суду Житомирської області: виключили з нього Ірину Гансецьку, Віталія Котіка, Ларису Косигіну в зв’язку зі звільненням з посад суддів суду у відставку, натомість визначивши до складу Редколегії нових членів: Романа Борисюка, Сергія Зав’язуна та Ольгу Микитюк.

Були внесені зміни до Положення про збори суддів Апеляційного суду Житомирської області, затвердженого рішенням зборів суддів Апеляційного суду Житомирської області від 19 липня 2013 року № 8 (в редакції рішення зборів суддів Апеляційного суду Житомирської області № 16 від 23 жовтня 2015 року), а саме:

1) у пункті 1.1. цифру «126» замінено цифрою «128»;

2) у пункті 1.2. цифру «124» замінено цифрою «126»;

3) у пункті 1.3. цифри «124-132» замінено цифрами «126–134»;

4) пункт 2.2. доповнено підпунктом 9 такого змісту: «– звертаються з поданням про притягнення до дисциплінарної відповідальності адвоката, прокурора, посадової особи органу державної влади чи органу місцевого самоврядування за вчинення дій або бездіяльності, що порушують гарантії незалежності Суду та судді», в зв’язку з чим підпункти 9–12 уважаються відповідно підпунктами 10–13;

5) частину другу пункту 3.8. викладено в новій редакції: «Суддями, які працюють у Суді, вважаються всі судді, які перебувають у штаті Суду, до видання головою Суду відповідно до пункту 4 частини першої статті 29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» на підставі акта про переведення судді, звільнення судді з посади, а також у зв’язку з припиненням повноважень судді відповідного наказу»;

6) у частині другій пункту 5.1. слова «строком на два роки» замінено словами «строком на три роки»;

7) у частині другій пункту 5.20. слова «строком на два роки» замінено словами «строком на три роки».

Збори суддів унесли зміни до Засад використання автоматизованої системи документообігу суду в Апеляційному суді Житомирської області, якими виключили з додатків № 1, № 2, № 3, № 4 прізвища суддів, що були звільнені в зв’язку з поданням заяви про відставку: Гансецької І. А., Жигановської О. С., Косигіної Л. М., Кочетова Л. Г., Товянської О. В., Худякова А. М., Широкової Л. В., Якухна О. М., Городиського С. С., Євстаф’євої Т. А., Котіка В. П.

Витяг з рішення зборів суддів  щодо цього питання був переданий до відома та виконання керівнику апарату суду Наталії Івченко та технічному адміністратору АСДС – головному спеціалісту відділу інформаційних технологій та технічного захисту інформації суду Денисові Безпальку для внесення рішення зборів суддів та тексту Засад використання автоматизованої системи документообігу суду в Апеляційному суді Житомирської області зі змінами до автоматизованої системи документообігу суду  й налаштування АСДС у відповідність до цього рішення зборів суддів.

Головному спеціалісту відділу інформаційних технологій та технічного захисту інформації суду Андрію Білому збори доручили розмістити текст Засад використання автоматизованої системи документообігу суду в Апеляційному суді Житомирської області у редакції від 26 вересня 2017 року на внутрішній локальній мережі суду та на веб-сторінці суду офіційного веб-порталу «Судова влада України», повідомляє прес-служба суду.