Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС узяв під варту пособника у наданні неправомірної вигоди

16 вересня 2020, 08:54

15 вересня слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до пособника у наданні неправомірної вигоди запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 1 млн 552 грн. Його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною п'ятою статті 27 (види співучасників), частиною четвертою статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У разі звільнення підозрюваного з-під варти, на нього покладаються процесуальні обов'язки: прибувати до детектива, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом; не відлучатися із Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із зазначеною в ухвалі особою; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет).

Строк дії обов'язків - до 9 листопада 2020 року в межах строку досудового розслідування.

Нагадаємо, днями детективи НАБУ викрили на отриманні неправомірної вигоди вказаного громадянина. Начебто, кошти передбачалися для народного обранця за законопроект, пов'язаний із побутовими відходами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд