Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС призначив судовий розгляд за обвинуваченням екс-нардепа у справі про незаконну компенсацію за житло

22 травня 2020, 15:03

Сьогодні, 22 травня, у Вищому антикорупційному суді відбулося підготовче засідання у справі за обвинуваченням народного депутата VIII скликання. Його обвинувачують у незаконному отриманні компенсації за житло із державного бюджету. Дії екс-нардепа кваліфіковано за частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України.

Під час підготовчого судового засідання, сторона захисту подала клопотання про зміну запобіжного заходу екс-нардепові, в якому просила змінити обраний раніше запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 370 тис.грн на особисте зобов'язання.

Прокурор не заперечував проти зміни запобіжного заходу, оскільки докази чи інформація про порушення обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов’язків відсутні, та він повністю відшкодував завдану державі шкоду.

Колегія суддів задовольнила клопотання сторони захисту та змінила запобіжний захід у вигляді застави на особисте зобов’язання. До обвинуваченого також були застосовані додаткові обов’язки: прибувати до суду за першим викликом; повідомляти суд про зміну роботи та місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідного органу паспорт та інші документи для виїзду за кордон.

Обвинуваченому повідомили, що у разі порушення обов’язків, до нього може бути застосовано більш жорстокий запобіжний захід та грошове стягнення.

За рішенням колегії суддів заставодавцям будуть повернуті кошти, внесені ними раніше в якості застави за обвинуваченого.

Розгляд справи по суті пред'явленого обвинувачення запланований на 15:00 25 травня 2020 року.

Нагадаємо, за версією слідства, народний обранець безпідставно отримав компенсацію на витрати за винайм номеру у готелі «Київ» через начебто відсутність власного столичного житла.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду