Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Директору ДП "Черкаське військове лісництво", підозрюваному у зловживанні службовим становищем, обрано запобіжний захід

21 квітня 2020, 15:20

В п’ятницю, 17квітня 2020 року слідчий суддя Ленінського районного суду міста Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина В., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального Кодексу України (зловживання службовим становищем).

За версією слідства,громадянин В., перебуваючи на посаді директора ДП «Черкаське військове лісництво», діючи всупереч наданих йому повноважень, з метою реалізації свого злочинного умислу на користь третьої осіби, зловживаючи своїм службовим становищем, будучи достовірно обізнаним про ціни на необроблену сировину, а також з порядком реалізації необробленої сировини в Україні, діючи умисно в інтересах третьої особи реалізував необроблену деревину за заниженими цінами.

27 грудня 2017 року підозрюваний В. підписав та затвердив печаткою підприємства договір, відповідно до умов якого ДП «Черкаське військове лісництво» здійснює продаж лісоматеріалів. Таким чином громадянин В. зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи його всупереч інтересам служби, діючи умисно в інтересах третьої особи реалізував на її користь необроблену деревину по заниженим цінам, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді збитків ДП «Черкаське військове лісництво» на загальну суму 422 992, 15 грн, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною другою статті 364 Кримінального Кодексу України

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваних запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці.

 

За повідомленням прес-служби суду