Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Луганський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції за умисне заподіяння правоохоронцю легких тілесних ушкоджень під час виконання службових обов'язків та грабіж

08 квітня 2020, 10:37

12.04.2019, громадянин С., перебуваючи на території Свято – Хрестовоздвиженського храму і Храму на честь ікони Божої матері «Прикликання загиблих» за адресою: Луганська область, м.Сєвєродонецьк, с. Лісова дача, вул.Пригородна 1, завдав потерпілому умисних  ушкоджень середньої тяжкості.

Цього ж дня, 12.04.2019, на місце події прибула слідчо – оперативна група Сєвєродонецької поліції за викликом про скоєння кримінального  правопорушення. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зловмисник завдав працівнику поліції легкі тілесні ушкодження, після чого намагався відкрито заволодіти мобільним телефоном, службовим посвідченням, спеціальним жетоном поліцейського та вчинив спробу втекти, однак, свій злочинний намір не довів з причин, що не залежали від його волі, оскільки був затриманий працівниками поліції та доставлений до відділення поліції.

Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 23.12.2019 мешканця м. Сєвєродонецьк засуджено за частиною другою статті 345 Кримінального кодексу України до 4 років позбавлення волі, за частиною другою статті 15,частиною першою статті 186 Кримінального кодексу України до 2 років позбавлення волі та за частиною першою статті 122 Кримінального кодексу України - до 2 років позбавлення волі.

На підставі частини першої статті 70 Кримінального кодексу України призначено остаточне покарання – 4 роки позбавлення волі.

Ухвалою Луганського апеляційного суду від 02.03.2020  вирок суду першої інстанції залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника без задоволення.

За повідомленням прес-служби суду