Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив термін дії обов'язків нардепові, підозрюваному у заволодінні 93 млн грн

06 квітня 2020, 11:12

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив термін дії обов'язків, покладених на народного обранця 9-го скликання, до 29 квітня 2020 року включно.

Підозрюваний надалі зобов'язаний  прибувати за першою вимогою детектива, прокурора та суду; повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Народного депутата підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною п'ятою статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо,  за версією слідства, нардеп 9-го скликання лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємствах. Від реалізації такої схеми, державі завдано збитків а розмірі понад 93 млн грн.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року ВРУ підтримала подання керівника САП, погодженого Генеральним прокурором про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу зазначеному народному депутатові України.

2 листопада 2019 року ВАКС обрав нардепові запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 млн гривень.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду