Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід учасникам злочинного угрупування, які підозрюються у вимаганні у односельчан коштів та майна

06 квітня 2020, 09:46

Восени 2019 року в одного з організаторів злочинного угрупування виник умисел щодо заволодіння коштами своїх односельчан у сумі 7 тисяч 500 доларів (США) та 1 тисячі 100 євро. 

З метою реалізації злочинного задуму, у період із листопада 2019 року по  березень 2020 року підозрювані неодноразово зустрічалися з односельчанами в їх помешканнях  та висували незаконну вимогу щодо передачі їм грошових коштів. Вимоги супроводжувались погрозами вбивства та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень їм та їхнім  близьким родичам, а також погрозами щодо пошкодження їхнього майна. Одній із потерпілих було  завдано тілесні ушкодження.

Дії учасників організованого угрупування кваліфіковано за частиною другою статті  189 Кримінального Кодексу України – вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим та його близькими родичами, пошкодження його майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб повторно.

За результатом розгляду клопотання, слідчим суддею було  обрано підозрюваним запобіжний захід. Підозрюваним в організації угрупування чоловікові та його дружині  - у виді тримання під вартою без визначення розміру застави,  трьом іншим учасникам - тримання під вартою із можливістю внесення застави. Усі підозрювані в участі у злочинному угрупуванні  - ромської національності.

За повідомленням прес-служби суду