Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення правил карантину Хмельницький міськрайонний суд відкрив ряд адмінпроваджень

03 квітня 2020, 17:12

До Хмельницького міськрайонного суду надійшло ряд протоколів, складених поліцією на жителів обласного центру та Хмельницького району за недотримання правил карантину за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На сьогоднішній день суд  відкрив щонайменше п’ять адміністративних проваджень за категорією справ «Порушення правил щодо карантину людей». У більшості випадків порушниками виявилися приватні підприємці, які, будучи посадовими особами, не припиняли роботу з реалізації товарів, тим самим нехтували Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" .

Нагадаємо, згідно з Постановою  у період 17 березня до 3 квітня 2020 року заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Постановою  КМУ від 25 березня 2020 року №239  було продовжено карантин  через поширення коронавірусу  до 24 квітня.

Документом також передбачено запровадження надзвичайної ситуації на всій території України.  

В одному із адміністративних проваджень фігурує молодий чоловік, котрий, повернувшись із Чехії та підписавши під час перетину кордону угоду про самоізоляцію, грубо порушував правила карантину та конфліктував із сусідами, які закликали його сидіти вдома.

Нагадаємо санкція статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає накладення штрафу на громадян в розмірі від 17000 до 34000 гривень.   

Окрім того два адміністративних провадження судді закрили за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

 

За повідомленням прес-служби суду