Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у збуті наркотичного засобу взяли під варту в залі суду

03 квітня 2020, 12:09

Рівненський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 13 березня 2020 року, якою відмовлено слідчому у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою жителю Здолбунова Н., що підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 307 (збут наркотичних засобів, вчинений повторно) Кримінального кодексу України. Суддя місцевого суду обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.   

Так, 36-річний громадянин Н. підозрюється у тому, що незаконно придбав та зберігав з метою збуту наркотичний засіб – «бупренорфін». 7 серпня 2019 року, 16 жовтня 2019 року та 15 січня 2020 року вказаний наркотичний засіб збув за грошові кошти, а також збував у місця позбавлення волі.

13 березня 2020 року  Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з покладенням на нього процесуальних обов’язків.

Ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив прокурор. В апеляційній скарзі він просив ухвалу місцевого суду скасувати та обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Рівненському слідчому ізоляторі строком на 60 діб, із визначенням розміру застави. 

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи прокурора, захисника підозрюваного та самого Н., ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 13 березня 2020 року скасував та постановив нову, якою апеляційну скаргу прокурора задовольнив, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 травня 2020 року, із визначенням розміру застави в сумі 168 160 гривень.

Підозрюваного взяли під варту в залі суду.

 

За повідомленням прес-служби суду