Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пішохід, з вини якого сталася дорожньо-транспортна пригода, отримав покарання

03 квітня 2020, 11:04

Новозаводський районний суд міста Чернігова розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності пішохода з вини якого сталася дорожньо-транспортна пригода.

Суд визнав винним пішохода у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило порушення транспортних засобів) та наклав на нього стягнення у вигляді штрафу у розмірі 340 грн. При визначенні виду стягнення суд врахував характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, ступінь його вини та майновий стан, обставини, що  пом`якшують і обтяжують відповідальність.

Відповідно до матеріалів справи, пішохід, в місті Чернігові, в темну пору доби, перетинаючи проїзну частину поза межами пішохідного переходу, не виділив себе світлоповертальними елементами, при виході на проїзну частину не впевнився в безпосередній відсутності поруч з ним транспортних засобів, в результаті чого вийшов на проїзну частину поза межами пішохідного переходу в безпосередній близькості від автомобіля, який скоїв на нього наїзд.

Пішохід  отримав тілесні ушкодження, а автомобіль механічні пошкодження.

За вказаних обставин суд дійшов висновку про доведеність вини пішохода у вчиненні правопорушення, передбаченого  статтею 124 КУпАП.

За повідомленням прес-служби суду