Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у спробі викрадення судді Вищого господарського суду у відставці з метою вимагання коштів збільшено розмір застави

02 квітня 2020, 12:27

Колегією суддів Кропивницького апеляційного суду задоволено частково апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді у кримінальному провадженні за підозрою  колишнього правоохоронця у вчиненні спроби викрадення судді Вищого господарського суду України у відставці,  з метою подальшого вимагання грошових коштів з його родини, - повідомляє прес-служба суду.

Апеляційним судом обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у сумі 420 400 грн.

Так, за наслідками апеляційного перегляду колегія суддів постановила:

Апеляційну скаргу прокурора  – задовольнити частково.

Ухвалу слідчого судді від 20 березня 2020 року, якою стосовно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з визначенням застави у сумі 210200 грн., - скасувати.

Клопотання старшого слідчого – задовольнити частково.

Обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Визначити розмір застави у сумі 200 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 420 400 грн.

У разі внесення застави, покласти на підозрюваного ряд обов’язків.

У разі несплати, упродовж 5 днів з дня обрання запобіжного заходу, підозрюваним або заставодавцем визначеної суми застави, - ухвала підлягає зверненню до виконання, в частині тримання підозрюваного під вартою.

Ухвала є остаточною і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

З повним текстом ухвали від 01.04.2020 можливо ознайомитися після його виготовлення та внесення у ЄДРСР за єдиним унікальним номером № 405/1717/20.

Інформативно: особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України.

Стаття 189 Кримінального кодексу України. Вимагання.

  1. Вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна або майна, що перебуває в їхньому віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які потерпілий чи його близькі родичі бажають зберегти в таємниці (вимагання), - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
  2. Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
  3. Вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна.
  4. Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 Відео СБУ: 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України