Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років позбавлення волі отримав грабіжник, який зривав з жінок золоті прикраси

23 березня 2020, 15:30

Новокаховський міський суд Херсонської області розглянув кримінальне провадження стосовно чоловіка, якого обвинувачено у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно).

Відповідно до матеріалів справи, обвинувачений зривав з потерпілих жінок золоті сережки та ланцюжки, а в однієї вихопив із рук сумку з паспортом та грошима, загалом скоївши 9 випадків грабунку. Більшу частину викраденого майна чоловік продав, використавши отримані гроші на власний розсуд, один із ланцюжків виявився біжутерією, тому він його викинув.

Призначаючи покарання, суд урахував обставини справи, дані про особу винного, який раніше судимий за скоєння аналогічних корисливих злочинів, скоїв ряд умисних корисливих тяжких злочинів, з невеликим проміжком часу між скоєними кримінальними правопорушеннями, одним і тим же способом, у період умовно – дострокового звільнення від покарання,  що свідчить про продовження злочинної діяльності обвинуваченого,  проте вину свою у скоєних кримінальних правопорушеннях визнав, розкаявся, частково  золоті вироби повернуті потерпілим в ході досудового розслідування, потерпілі цивільних позовів не заявляли, не наполягали на суворому покаранні обвинуваченого.

Вироком Новокаховського міського суду Херсонської області обвинуваченого було засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Фото з відкритих джерел

За повідомленням прес-служби суду