Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок суду за фактом крадіжки із шафки для особистих речей покупців супермаркету

23 березня 2020, 13:50

18 березня 2020 року Бериславським районним судом Херсонської області розглянуто справу стосовно громадянки І. за частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)).

Так, громадянка І. 30 грудня 2019 року приблизно о 10:00, знаходячись в торговому залі магазину «Продукти 798а» ТОВ «АТБ-маркет», розташованого за адресою: вул. 1 Травня, 179 м. Берислав, шляхом вільного доступу, з шафи для особистих речей покупців викрала поліетиленовий пакет з товарами на загальну суму 228 гривень 77 копійок, які належать громадянці К.

Допитана в судовому засіданні в якості обвинуваченої громадянка І. свою вину у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України, визнала повністю і пояснила, що дійсно вона з шафи для особистих речей покупців, викрала зазначений поліетиленовий пакет. При цьому вона не оспорювала ні обставини скоєння злочину що інкримінуються, ні кількість ні вартість викраденого. У скоєному щиро розкаялася, матеріальну шкоду відшкодувала.

При призначенні покарання обвинуваченій І. суд врахував характер і ступінь тяжкості скоєного злочину, задовільну характеристику обвинуваченої, до обставин, які пом’якшують покарання суд відносить щире каяття та добровільне відшкодування збитків, обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлено.

Суд ухвалив громадянку І. визнати винуватою у пред'явленому обвинуваченні за частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України, і призначити покарання у виді штрафу у розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 850 гривень.

Запобіжний захід не застосовувати.

Вирок може бути оскаржений до Херсонського апеляційного суду через Бериславський районний суд Херсонської області, шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

За повідомленням прес-служби суду