Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тримання під вартою обвинуваченому у замаху на вбивство працівників правоохоронного органу

23 березня 2020, 12:16

20 березня 2020 року Біляївський районний суд Одеської області у складі колегії суддів, розглянувши клопотання прокурора, продовжив  обвинуваченому Ч. у вчиненні злочину, передбаченого статтею 348 Кримінального кодексу України (замах на вбивство  працівників правоохоронного органу), строк тримання під вартою на 60 днів з утриманням його в ДУ «Одеський слідчий ізолятор №21».

Довідково: як встановлено досудовим розслідуванням, при виїзді 4 травня 2019 року працівників групи реагування патрульної поліції у складі лейтенанта поліції Є. та рядового поліції І. на місце події (с. Гіржове Великомихайлівського району Одеської області), перебуваючи в службовому автомобілі з включеним проблисковим маячком (синього кольору) на криші автомобіля, знаходячись біля будинку, в якому періодично мешкав обвинувачений, запропонували останньому, який рухався в напрямку свого будинку, надати пояснення з приводу спричинення тілесних ушкоджень громадянці М. Однак обвинувачений в грубій формі висловив своє небажання спілкуватися з працівниками поліції та попрямував в бік свого будинку. Поліцейські вийшли з службового автомобіля та попрямували за ним. В подальшому обвинувачений, озброївшись власним мисливським карабіном «ИЖ-94» калібру «12/30-06» здійснив через відчинені вхідні двері будинку два прицільних постріли з вищевказаного карабіну по працівникам поліції, не влучивши в останніх, пошкодивши при цьому їх службовий автомобіль. Реагуючи на неправомірні дії обвинуваченого, працівники поліції використали службовий автомобіль як укриття, так як останні перебували на відкритій місцевості. Після чого, обвинувачений, на вимогу поліції припинити протиправні дії, через вікно однієї з кімнат будинку здійснив ще 5 прицільних пострілів в напрямку працівників поліції, влучивши по службовому автомобілю.

В судовому засіданні прокурор обґрунтував клопотання про продовження обвинуваченому Ч. строку тримання під вартою тим, що громадянин Ч. обвинувачується у скоєнні особливо тяжкого злочину, за скоєння якого передбачено покарання від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі. Після скоєння злочину громадянин  Ч. переховувався три доби; від місця мешкання обвинуваченого Ч. до території ПМР біля 15 км, з якою в України відсутні дипломатичні зв’язки та міжнародні правові зобов’язання, що в свою чергу унеможливлює повернення на територію України обвинуваченого у разі перетину державного кордону. Обвинувачений може впливати на свідків оскільки він неодноразово вчиняв відносно жителів с. Гіржове Великомихайлівського району Одеської області хуліганські дії.

      За повідомленням прес-служби суду