Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Білокуракинського районного суду Луганської області повідомила ВРП про втручання в її професійну діяльність з боку позивача

20 березня 2020, 12:33

Суддя Білокуракинського районного суду Луганської області  Максименко Олена Юріївна повідомила, що в провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Автотранспортне підприємство» про стягнення заборгованості заробітної плати та компенсації заборгованості середнього заробітку за час затримки заробітної плати та відшкодування моральної шкоди.

Головуючою суддею у справі визначено суддю Максименко О.Ю.

У повідомленні зазначено, що у заяві позивача про відвід судді 20 серпня 2019 року було відмовлено.

11 березня 2020 року під час розгляду справи представник позивача усно заявив, що направив скарги про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Максименко О.Ю. вважає, що подання такої скарги до Вищої ради правосуддя під час справи, розгляд якої триває, є засобом тиску на неї, який застосовується для того, щоб схилити її до самовідводу чи відводу судді, який не буде влаштовувати позивача та його представника, а також для того, об ухвалити судове рішення на їх користь.

Суддя Білокуракинського районного суду Луганської області  Максименко О.Ю. вважає, що такі дії можна розцінювати як дії, що порушують принцип незалежності здійснення правосуддя та є підставою для притягнення винних осіб до відповідальності.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень судді про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України