Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подія в Приморському суді Одеси: відповідальність за наявність в осіб, які доставляються до судів з місць тимчасового утримання, заборонених предметів повністю покладається на працівників конвойної служби

28 лютого 2020, 16:03

Сьогодні, 28 лютого, у Приморському районному суді міста Одеса сталася надзвичайна подія.

Обвинувачений у скоєнні умисного вбивства, доставлений до суду із СІЗО, дістав предмет, схожий на гранату Ф-1, і почав погрожувати вбити себе та усіх присутніх у залі судового засідання.

Варто наголосити, що всі особи, які доставляються до будівель судів із місць тимчасового утримання, заводяться до судів у супроводі працівників конвойної служби Національної поліції окремим входом і не проходять контролю на безпеку у співробітників Служби судової охорони. Тобто, відповідальність за наявність в осіб, які доставляються до судів з місць тимчасового утримання, заборонених предметів повністю покладається на працівників конвойної служби Національної поліції.

Водночас співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області, які охороняють будівлю цієї судової установи, миттєво відреагували на надзвичайну ситуацію і за лічені хвилини організували евакуацію суддів, працівників апарату Приморського районного суду та відвідувачів.

За розпорядженням Голови Служби судової охорони Валерія Бондаря особовий склад Територіального управління Служби судової охорони в Одеській області був піднятий по тривозі та належно екіпірований прибув до приміщення Приморського районного суду, забезпечив охорону всіх приміщень та прилеглої території до суду.  

Також два співробітника Територіального управління Служби судової охорони в Одеській області брали участь в переговорах із обвинувачуваним.

На даний час обвинувачуваний припинив протиправні дії та передав предмет, схожий на гранату, працівникам  ГУ Національної поліції в Одеській області.

За попереднім висновком експерта Нацполіції предмет, схожий на гранату виявився муляжом.

За повідомленням прес-служби ССО