Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено подальшу співпрацю ДСА України з Проектом USAID "Справедливе правосуддя"

13 лютого 2014, 09:44

 12 лютого 2014 року в.о. Голови Державної судової адміністрації України Володимир Півторак провів робочу зустріч із керівником Проекту Агентства США із міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя" Девідом Воном. На зустрічі були присутні заступник керівника проекту "Справедливе правосуддя" Наталія Петрова, спеціаліст Проекту з питань права та судового адміністрування Сергій Сученко, спеціаліст Проекту з моніторингу та оцінки Томас Вертелецький, радник з юридичних питань Ірина Зарецька та керівники окремих структурних підрозділів Державної судової адміністрації України.

Під час зустрічі обговорено напрямки подальшої співпраці, зокрема: щодо результатів та подальшої роботи із впровадження дистанційного навчального курсу з комунікації для працівників судів, реалізація грантової програми з проведення аудиту доступності судів для людей з особливими потребами, залучення іноземних та місцевих фахівців, проведення опитувань відвідувачів суду з метою оцінки рівня задоволеності громадян за методологією карток громадянського звітування, співпраця між Проектом та ДСА України із вдосконалення судової статистики, підсумкову зустріч випускників навчальної програми з судового адміністрування 19-20 лютого 2014 року, Львів, підготовка до реалізації проекту із встановлення в судах України інформаційно-платіжних терміналів, дослідження із навантаження на суддів місцевих судів, що проводилося спільно із ДСА України та Радою суддів України, інше.

В.о. Голови Державної судової адміністрації України Володимир Півторак наголосив, що спільні напрацювання ДСА України та Проекту щодо визначення навантаження на суддів при розгляді справ є важливим доробком. Проте такі розрахунки потребують ґрунтовного опрацювання для їх успішної подальшої реалізації, - відзначив Володимир Півторак.

Також учасникам зустрічі надано узагальнені Проектом "Справедливе правосуддя" результати  впровадження дистанційного навчального курсу з комунікації для працівників апаратів судів. Адже слухачі навчального курсу по завершенні навчань заповнювали анкети, де оцінювали отримані знання та спосіб їх отримання, надавали коментарі до названого навчального курсу та подальшого його запровадження. За результатами проведеного опитування з’ясовано, що 96 % учасників курсу мають бажання продовжити навчання в такому режимі та рекомендуватимуть його своїм колегам.