Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід екс-головному архітекторові Києва

07 лютого 2020, 09:15


Вчора, 6 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до колишнього головного архітектора Києва (2010-2015 роки) запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителі – двоє народних депутатів України та професорка міжнародної академії архітектури, членкиня Спілки архітекторів України.

На підозрюваного також покладено додаткові обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу прокурора, детектива або суду; повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідного підрозділу Державної міграційної служби свій паспорт (паспорти) для виїзду закордон, інші документи, що дають право виїзду закордон.

Строк дії обов’язків – до 30 березня 2020 року.

Відповідно до ухвали, поручителі поручаються за виконання підозрюваним покладених на нього обов’язків.
Повний текст ухвали буде оголошено 10 лютого 2020 року.

До слова, завтра, 7 лютого, Вищий антикорупційний суд розгляне клопотання щодо обрання запобіжного заходу другому підозрюваному у цьому кримінальному провадженні (директорові компанії-забудовниці). Засідання розпочнеться о 15:00 за адресою: вул. Хрещатик, 42-А.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2013-му році ексголовний архітектор та ексдиректор департаменту містобудування КМДА, діючи у змові та в інтересах компанії-забудовниці, замість будівництва басейну для середньої школи №130 дали дозвіл на будівництво багаторівневого паркінгу на території школи. Їхні дії завдали шкоди територіальній громаді Києва в розмірі 9,3 млн грн. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду