Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд відмовив у зміні підсудності кримінального провадження екс-заступника прокурора Сумщини

03 лютого 2020, 09:31

Колегією суддів кримінальної палати Сумського апеляційного суду було відмовлено у задоволенні подання голови Зарічного районного суду міста Сум про направлення кримінального провадження стосовно колишнього правоохоронця, обвинуваченого за частиною четвертою статті 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа – листка непрацездатності), на розгляд до іншого суду.

Суд першої інстанції обгрутовував своє прохання тим, що неможливо утворити склад суду для розгляду цього провадження. Зокрема, в поданні йде мова про те, що судді колегії кримінальних справ та справ про адмінправопорушення суду не можуть розглядати справу або через те, що вже приймали участь у даному кримінальному провадженні, або через заявлення та задоволення відводів та самовідводів відносно них. В свою чергу судді колегії з розгляду цивільних та адміністративних справ не можуть брати участь в розгляді справи, оскільки у них відсутня спеціалізація щодо розгляду проваджень кримінального судочинства.

Розглянувши матеріли справи, апеляційний суд відмовив у задоволенні подання про зміну підсудності кримінального провадження. Посилаючись на положення кримінального процесуального закону, Закону України «Про судоустрій і статус суддів», зазначив, що у районному суді є достатня кількість суддів, з числа яких можливо зборами суддів встановити відповідну спеціалізацію суддям, а саме визначити для цієї мети суддів колегії з розгляду цивільних та адміністративних справ.

 

За повідомленням прес-служби суду