Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя повідомила про факт вимагання адвокатом коштів начебто для передачі судді з метою ухвалення рішення на користь позивача

31 січня 2020, 16:24

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Луганського окружного адміністративного суду Пляшкової Катерини Олександрівни про втручання у її професійну діяльність.

Суддя повідомляє, що у її провадженні перебуває адміністративна справа за позовом до Головного управління Держгеокадастру у Луганській області про визнання протиправними та скасування приписів, розгляд якої здійснюється за правилами загального позовного провадження.

Позивач брав участь у судовому процесі особисто та через свого представника – адвоката. Статус адвоката підтверджений копіями посвідчення від 31 березня 2014 року № ____ та свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю від 30 липня 2008 року № ____.

Повноваження адвоката на здійснення представництва підтверджені договором про надання правових послуг.

Суддя повідомляє, що 22 січня 2020 року секретар судового засідання звернулася до неї з доповідною запискою, в якій повідомила, що цього ж дня в період часу з 14:15  до 14:40 на стаціонарний робочий телефон зателефонувала дружина позивача та в телефонній розмові повідомила про факт вимагання від її чоловіка грошових коштів в іноземній валюті (доларах) адвокатом для передачі судді, з метою ухвалення рішення на користь позивача.

Зазначена телефонна розмова записана за допомогою апаратно-програмного комплексу фіксування телефонних розмов/дзвінків «АМІЛІ».

Також суддя повідомила, що 22 січня 2020 року до матеріалів справи від адвоката надійшла заява, якою повідомлено про відмову позивача від правової допомоги адвоката, розірвання договору про надання правових послуг та припинення відповідного ордеру на надання правових послуг.

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Пляшкова К.О. вважає, що такі дії є втручанням у правосуддя, а також мають ознаки кримінального правопорушення. Суддя просить розглянути це повідомлення та вжити відповідних заходів для забезпечення незалежності судді під час здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України