Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя повідомила про висловлені на її адресу наклеп та письмові погрози привселюдної розправи та погрози вбивства

31 січня 2020, 16:07

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді окружного адміністративного суду міста Києва Мазур А.С. про втручання у її професійну діяльність.

Суддя повідомляє, що до окружного адміністративного суду міста Києва звернувся громадянин із позовом до Голови Подільського районного суду м. Києва та судді Подільського районного суду м. Києва, в якому просив суд: визнати бездіяльність Голови Подільського районного суду м. Києва (відповідач-1) і судді Подільського районного суду м. Києва (відповідача-2) протиправною; зобов'язати Відповідача-2 розглянути в рамках провадження у цивільній справі заяву про відвід судді від 16 жовтня 2019 року з врученням копії постановленої ухвали; зобов'язати Відповідача-1 і Відповідача-2 розглянути в рамках провадження у цивільній справі дві заяви з врученням відповідей про результат їх розгляду; зобов'язати Відповідача-1 і Відповідача-2 виконати в рамках провадження у цивільній справі дії за вимогами норми закону, передбачених приписом статті 210 ЦПК України про строки розгляду цивільної справи по суті.

Ухвалою окружного адміністративного суду міста Києва від 17 січня 2020 року у справі відмовлено у відкритті провадження на підставі пункту 1 частини першої статті 170 Кодексу адміністративного судочинства України. Вказана ухвала була відправлена 24 січня 2020 року на адресу позивача, зазначену ним у позовній заяві.

Станом на 28 січня 2020 року поштове відправлення перебуває за місцем доставки, що також підтверджується витягом із сайту «Укрпошта» за трек кодом.

24 січня 2020 року через відділ документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян (канцелярія) від позивача надійшла заява з вимогою видати ухвалене рішення, в якій останній виклав образливі висловлювання з використанням ненормативної лексики, що принижують честь та гідність судді Мазур А.С.

27 січня 2020 року через відділ документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян (канцелярія) від позивача надійшла чергова заява, в якій останній висловив на адресу судді наклеп та письмові погрози привселюдної розправи та погрози вбивства.

Суддя Мазур А.С. вважає наявними всі підстави стверджувати, що такі дії перебувають у причинно-наслідковому зв’язку із прийнятим нею рішенням від 17 січня 2020 року та дають підстави для занепокоєння, оскільки свідчать про посягання на життя й гідність судді, що в свою чергу, місять ознаки злочину, передбаченого статтею 377 Кримінального кодексу України, та потребують вжиття передбачених законом заходів.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України