Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незареєстроване ГБО на водія накладено штраф

29 січня 2020, 14:32

Комунарський районний суд міста Запоріжжя притягнув до адміністративної відповідальності водія, який керував транспортним засобом зі встановленим газобалонним обладнанням, що не було зареєстроване в порядку та термін визначений чинним законодавством.

Дії чоловіка кваліфіковано за частиною сьомою статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки він впродовж року вже вчиняв порушення, передбачене частиною шостою цієї ж статті.

У ході розгляду адміністративної справи громадянин Л. вину не визнав та пояснив, що встановив газобалонне обладнання на автомобіль нещодавно, 10 денний строк для реєстрації обладнання на день складання відносно нього протоколу ще не минув.

Суд поставився до таких пояснень критично, оскільки чоловік будь-яких документів або інших доказів на підтвердження своїх тверджень суду не надав.

Дослідивши докази наявні в матеріалах справи, суд дійшов висновку, що в діях громадянина Л. дійсно міститься склад адміністративного правопорушення, а тому визнав його винним та призначив у виді штрафу в розмірі 255 гривень.

Крім того, чоловіку доведеться сплатити судовий збір на користь держави в розмірі 420,40 гривень.

Станом на 29 січня 2020 року постанова не набула законної сили і може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.

Повний текст постанови можна знайти в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reyestr.court.gov.ua/Review/87066162

 

За повідомленням прес-служби суду