Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід працівнику колонії, підозрюваному у збуті психотропних речовин засудженому

28 січня 2020, 10:23

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 24 січня 2020 року розглянув клопотання стосовно 19 – річного хлопця, який підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 307 Кримінального Кодексу України.

Під час судового розгляду стало відомо, що працівник колонії підозрюється у тому, що він придбав та передав засудженому наркотичний засіб за грошову винагороду у розмірі 1000 гривень.

При обрані виду запобіжного заходу, суд врахував те , що 19 – річний підозрюваний раніше не притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності, має на утриманні тяжко хвору бабусю, яка потребує постійного догляду, за місцем проживання характеризується позитивно. За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд ухвалив обрати чоловіку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період доби з 22:00 до 06:00 години ранку, строком на 2 місяці. Також суд зобов’язав підозрюваного виконувати обов’язки, передбаченні частиною п'ятою статті 194 КПК України.

Важливо: частина друга статті 2 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково:  частина друга статті 307 Кримінального кодексу України (ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини,- караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна).

За повідомленням прес-служби суду