Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 років проведе за ґратами 30-річний чоловік за скоєння вбивства

28 січня 2020, 09:48

Корольовський районний суд міста Житомира визнав винним 30-річного житомирянина, який проживаючи у м. Бердичеві скоїв вбивство своєї співмешканки. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, суд призначив особі покарання у виді 10 років позбавлення волі. Також, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою до набрання вироку законної сили.

Під час судового розгляду стало відомо, що в стані алкогольного сп’яніння 30-річний чоловік знаходився у квартирі співмешканки, де між ними сталася сварка, в ході якої у чоловіка виник умисел на вбивство жінки. Чоловік завдав жінці чисельних ударів руками, ногами та стільцем.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні визнав та пояснив суду, що дійсно при обставинах зазначених в обвинувальному акті, він скоїв інкримінований йому злочин.

Розглянувши вказане провадження в межах висунутого обвинувачення, дослідивши докази у справі в заявленому сторонами обсязі, заслухавши пояснення обвинуваченого, суд дійшов висновку, що винуватість 30-річного чоловіка доведена. При вирішенні питання щодо обрання йому покарання, суд слідував принципам законності, справедливості, обґрунтованості й індивідуальності. У зв’язку з цим, для запобігання вчиненню ним нових злочинів та його виправленню, суд призначив чоловіку покарання у виді 10 років  позбавлення волі. Також, суд стягнув із чоловіка 19 479,52 грн процесуальних витрат.

До набрання вироком законної сили, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою, а саме до 19 березня 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду