Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа за фактом жорстокого поводження з твариною призначена до судового розгляду

27 січня 2020, 17:03

Вінницьким міським судом Вінницької області 27 січня 2020 року проведено підготовче судове засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням 28-річного вінничанина у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 299 Кримінального кодексу України (жорстке поводження з тваринами).

Під час підготовчого судового засідання прокурор просила суд призначити справу до судового розгляду та клопотала про обрання запобіжного заходу обвинуваченому у виді домашнього арешту у нічний час.

Обвинувачений та його захисник не заперечували щодо призначення справи до судового розгляду та застосування запобіжного заходу.

В свою чергу потерпілий, наполягав на тому, щоб 28-річного вінничанина упродовж судового розгляду тримали під вартою.                                                                                                                                                                                     

Вислухавши думку учасників судового провадження, дослідивши обвинувальний акт, суд призначив дане кримінальне провадження до судового розгляду у відкритому судовому засіданні. Також, суд обрав 28-річному вінничанину запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічний час доби, з 22:00 до 06:00, терміном на 2 місяці та поклав на нього відповідні процесуальні обов’язки (пункти 1,2,3,4 частини п'ятої статті 194 КПК України).

Важливо: частина друга статті 2 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду