Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позбавлення волі з конфіскацією майна - покарання за повторне вчинення розбійного нападу

27 січня 2020, 11:58

23 січня 2020 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним 37-річного місцевого жителя у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу та погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений особою, яка раніше вчинила розбій (частина друга статті 187 Кримінального кодексу України).

За вчинення названого злочину суд призначив винному покарання у вигляді трьох років шести  місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як зазначено у вироці суду, в кінці лютого 2018 року обвинувачений, знаходячись у під’їзді будинку по вул. Гоголя в місті Черкаси, побачив раніше незнайому йому жінку, на яку здійснив напад та із застосуванням насильства, небезпечним для здоров’я, відкрито заволодів її майном, а саме: жіночою сумочкою, в якій знаходився мобільний телефон «Самсунг І9000 Galaxy S», шкіряні рукавички, шкіряний гаманець, в якому знаходились кошти в сумі 2 тисячі гривень, після чого побіг сходами вниз, залишивши місце злочину, чим спричинив потерпілій майнову шкоду на загальну суму  2 613, 33 гривень.

Враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, який раніше був неодноразово засуджений, суд вважав, що його виправлення не можливе без ізоляції від суспільства, у зв’язку з чим йому необхідно призначити покарання у виді позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирок суду не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів.

За повідомленням прес-служби суду