Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту 29-річного підозрюваного у вчиненні розбійного нападу та убивства

24 січня 2020, 10:19

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув 23 січня 2020 року клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно 29-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 187 (розбій), пунктом 6 частини другої статті 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України.

В рамках кримінального провадження чоловік переховувався від органів досудового розслідування та перебував у розшуку. Варто додати, що підозрюваний був неодноразово судимим за вчинення майнових злочинів.

Під час судового засідання стало відомо, що чоловіка підозрюють у проникненні у будинок 91-річного жителя одного із сіл Погребищенського районну Вінницької області з метою матеріального збагачення. Так, за версією слідства, підозрюваний наніс літньому господарю численні  тілесні ушкодження, в наслідок яких той невдовзі помер.

У судовому засідання прокурор просив суд задовольнити клопотання. В свою чергу, адвокат заперечував щодо взяття під варту його підзахисного та наполягав на обранні запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя обрав чоловіку запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів (без можливості внесення застави).

Наразі тривають слідчі дії.

Важливо: частина друга статті 2 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду