Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у зґвалтуванні обрано запобіжний захід

18 січня 2020, 18:48

Сьогодні, 18.01.2020, слідчим суддею Ладижинського міського суду Вінницької області задоволено клопотання прокурора та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб підозрюваному у вчинені злочину, передбаченого частиною другою статті 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування вчинене повторно).

Даний злочин вчинено підозрюваним 15.01.2019 на території міста Ладижин стосовно місцевої повнолітньої мешканки.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею враховано наступне: обґрунтованість пред’явленої підозри; повне визнання вини підозрюваним у скоєному злочині; наявність достатніх підстав вважати, що існують ризики переховуватись від органів досудового розслідування та суду, впливу на потерпілу та вчинення іншого кримінального правопорушення.

У зв'язку з тим, що особа підозрюється у вчиненні злочину із застосування фізичного насильства, будучи особою яка раніше судима за аналогічний злочин, слідчий суддя вважав за можливе не визначати розмір застави.

Довідково: Санкцією частини другої статті 152 Кримінального кодексу України (за зґвалтування, вчинене повторно) передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

За повідомленням прес-служби суду