Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Новій Ушиці суд покарав чоловіка, що після спільного застілля обікрав односельця

17 січня 2020, 15:54

На початку жовтня 2019 року в с. Антонівка Новоушицького району двоє односельців чаркували вдома у потерпілого. Коли ж після випитого той заснув,  його гість, що має дві судимості за крадіжки, прихопивши бензопилу вартістю 1600 гривень, пішов додому.

Згодом у суді 50-річний чоловік, обвинувачений у повторній крадіжці, ці обставини підтвердить та додасть, що на ранок залишена на веранді його будинку бензопила зникла. Попри це, завдані односельцю збитки він відшкодував.

Про це йдеться у вироку Новоушицького районного суду, яким обвинуваченого визнано винним у крадіжці, вчиненій повторно (частина друга статті 185 Кримінального кодексу України), й призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі. Та на підставі статті 75 Кримінального кодексу України суд звільнив його від відбування покарання на 2 іспитових роки.

«Суд враховує обставини, які характеризують особу винного,  те, що обвинувачений є судимим за вчинення корисливого злочину,  проте усвідомив суспільно-небезпечний характер своїх дій, має твердий намір стати на шлях виправлення,  є учасником АТО,   позицію потерпілого, який не наполягав на суворому покаранні, оскільки шкода йому повністю відшкодована», – зазначає суд у вироку, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду