Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжила до 5 лютого 2020 року строк для формування міжнародними та іноземними організаціями конкурсної комісії для проведення конкурсу до ВККСУ

16 січня 2020, 17:10

Відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 16 січня 2020 року № 96/0/15-20 продовжено строк для надсилання суб’єктом формування складу конкурсної комісії – міжнародними та іноземними організаціями, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів України, пропозицій стосовно кандидатів до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України до 5 лютого 2020 року.

Окрім того, до 5 лютого 2020 року продовжено строк подання кандидатами із числа міжнародних експертів, запропонованими до складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, документів на підтвердження відповідності вимогам законодавства і Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Нагадаємо, що відповідно до статті 951 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Вищою радою правосуддя для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України утворюється конкурсна комісія та затверджується її персональний склад.

До складу конкурсної комісії входять:

1) три особи, обрані Радою суддів України з числа її членів;

2) три особи з числа міжнародних експертів, запропонованих міжнародними та іноземними організаціями, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів України, до складу Громадської ради міжнародних експертів, утвореної відповідно до Закону України «Про Вищий антикорупційний суд».

Порядок отримання Вищою радою правосуддя пропозицій від міжнародних та іноземних організацій щодо осіб із числа міжнародних експертів визначається положенням про конкурс.

10 грудня 2019 року Вищою радою правосуддя затверджено Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (далі – Положення).

Пунктом 3.7 Положення передбачено, що суб’єкти формування конкурсної комісії надсилають пропозиції щодо персонального складу конкурсної комісії на електронну пошту Вищої ради правосуддя assistant@hcj.gov.ua у строк не пізніше ніж 20 днів із дня оприлюднення на веб-сайті Вищої ради правосуддя оголошення про початок конкурсу.

Кандидати до складу конкурсної комісії у такий самий строк особисто чи електронною поштою мали подати до Вищої ради правосуддя документи на підтвердження відповідності вимогам законодавства і цього Положення. Документи складаються державною мовою України.

Вища рада правосуддя рішенням від 12 грудня 2019 року № 3474/0/15-19 оголосила про початок конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Міжнародними та іноземними організаціями, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів України, не надіслано у визначений Положенням строк пропозицій щодо персонального складу конкурсної комісії.

14 січня 2020 року Вищою радою правосуддя внесено зміну до пункту 3.7 Положення, згідно з якою у разі, якщо суб’єктами формування складу конкурсної комісії не надіслані пропозиції щодо персонального складу конкурсної комісії у строк, визначений абзацом першим цього пункту, Вища рада правосуддя може ухвалити рішення про продовження строку для надсилання суб’єктами формування складу конкурсної комісії пропозицій щодо персонального складу конкурсної комісії та строку подання кандидатами документів на підтвердження відповідності вимогам законодавства і цього Положення.

Повний текст рішення Вищої ради правосуддя від 16 січня 2020 року № 96/0/15-20 «Про продовження строку для надсилання суб’єктом формування складу конкурсної комісії пропозицій щодо персонального складу конкурсної комісії та строку подання кандидатами з числа міжнародних експертів документів на підтвердження відповідності вимогам законодавства і Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України»

 Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України