Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через неявку адвоката суд відклав судовий розгляд справи про легалізацію доходів

16 січня 2020, 11:49

На 15:30 10.02.2020 відкладено судовий розгляд кримінального провадження по обвинуваченню С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 209 Кримінального кодексу України, у зв’язку з неявкою у судове засідання адвоката обвинуваченої.

            Головуючий суддя:  Свиргуненко Ю.М.

            Судді Терещенко О.І. та Замченко А.О.

            Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/9861/19.

Для інформації: громадянка С. обіймала посаду директора ТОВ «КОЛПРО» та була його єдиним засновником. У серпні 2017 року у неї повторно виник злочинний умисел, направлений на заволодіння чужими (державними) грошовими коштами, шляхом зловживання службовим становищем, підробки і використання підроблених офіційних документів, зокрема, шляхом внесення недостовірних даних до документів ТОВ «КОЛПРО». 

Згодом громадянка С. реалізувала свій злочинний умисел, повторно вчинивши фінансові операції з коштами у сумі 86440,18 грн, одержаними внаслідок вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України, яке відповідно до вимог примітки 1 до статті 209 цього ж кодексу є небезпечними  протиправним діянням, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

Санкція частини другої статті 209 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

За повідомленням прес-служби суду