Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі щодо будівництва житлового масиву «Осокорки-Центральні» оголошено перерву для забезпечення представництва інтересів у суді суб’єкта владних повноважень

15 січня 2020, 18:59

Таке рішення ухвалив Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду в судовому засіданні сьогодні, 15 січня 2020 року, під час  розгляду адміністративної справи № 826/9175/18 за позовом ГО «ЕКОПАРК ОСОКОРКИ» до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про скасування дозволу на будівництво.

Цим рішенням Верховний Суд частково задовольнив клопотання представника позивача, який просив відкласти розгляд справи, оскільки відповідач – ДАБІ України, а також третя особа на стороні відповідача – виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) станом на цей час не мають осіб, які можуть представляти їхні інтереси в суді. Клопотання було заявлено у зв’язку з тим, що з 1 січня 2020 року відповідно до підпункту 11 п. 16-1 «Перехідних положень» Конституції України представництво органів державної влади та органів місцевого самоврядування в судах здійснюється виключно прокурорами або адвокатами, а відповідач ще не провів тендерних процедур із закупівлі зазначених послуг.

Крім цього, Законом України від 18 грудня 2019 року № 390-IX були внесені зміни до ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України, якими визначено можливість суб’єкта владних повноважень брати участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншої особи, уповноваженої діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи, суб’єкта владних повноважень). Однак ДАБІ України та КМДА не узгодили своїх положень з вимогами ст. 55 КАС України.

Розглянувши клопотання, колегія суддів оголосила перерву у розгляді справи до 29 січня 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду