Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новоушицький суд оштрафував рибалок, котрих упіймав «на гарячому» Чернівецький рибоохоронний патруль

15 січня 2020, 16:25

27 листопада 2019 року на Дністровському водосховищі в межах с. Пижівка Новоушицького району двоє тамтешніх мешканців незаконно рибалили забороненими знаряддями лову: чотирма ставними сітками.

На час приїзду Чернівецького рибоохоронного патруля молоді люди вже встигли виловити 22 кг риби, завдавши збитків рибному господарству України на понад 13 тисяч гривень.

Новоушицький районний суд визнав обох рибалок винними у грубих порушеннях правил рибальства (частина 4 статті 85 КУпАП) і кожного оштрафував на 340 гривень. Човен і сітки повернули правопорушникам, а їхній незаконно добутий улов – віддали до Хотинського психоневрологічного інтернату.

Постанови не набрали законної сили і можуть бути оскаржені до апеляційного суду.

Довідково: статті 85 КУпАП. Порушення правил використання об'єктів тваринного світу

частина четверта: Грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

За повідомленням прес-служби суду