Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бориспільський районний суд призначив розгляд справи за фактом жорстоко поводження з тваринами на 29 січня 2020 року

14 січня 2020, 12:38

10.12.2019 до Бориспільського районного суду Київської області із Київського апеляційного суду за підсудністю надійшов обвинувальний акт з додатками по обвинуваченню М. та Л. щодо вчинення ними кримінального правопорушення - злочину, передбаченого частиною третьою статті 299 Кримінального кодексу України.

Вказане кримінальне провадження перебуває в провадженні головуючого судді Вознюка С.М.

Інформаційно: М. та Л. обвинувачуються у жорстокому поводженні з тваринами, що відносяться до хребетних, вчиненому умисно, з корисливих мотивів, вчиненому групою осіб, що призвело до загибелі двадцяти тварин: 12 собак та 8 котів, тобто у вчиненні злочину (кримінального правопорушення), передбаченого частиною третьою статті 299 Кримінального кодексу України.

13.01.2020 в судовому засіданні було допитано обвинувачену М.

Також в судовому засіданні прокурором було заявлено клопотання про обрання запобіжного заходу обвинуваченим у вигляді цілодобового домашнього арешту, ухвалою суду у даному клопотанні було відмовлено.

Обрано обвинуваченим М. та Л. запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з визначенням обов’язків, а саме: прибувати до суду на судові засідання; не відлучатися із населеного пункту, в якому вони проживають, без дозволу суду; повідомляти суд   про необхідність зміни свого місця проживання або місця роботи; утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками в даному кримінальному провадженні, щодо обставин кримінального правопорушення; докласти зусиль для пошуку роботи і офіційного працевлаштування, тощо.

Строк дії обов’язків, визначених судом обвинуваченим Л. та М. встановлено терміном на два місяці, тобто до 24:00 12.03.2020.

Наступне судове засідання відбудеться  29.01.2020  о 16:00. 

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України» за №355/1683/18 .

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.

За повідомленням прес-служби суду