Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу екс-міністра енергетики Вищий антикорсуд розгляне 23 січня 2020 року

14 січня 2020, 12:31

Учора, 13 січня, у Вищому антикорупційному суді відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-міністра енергетики та вугільної промисловості.

Під час засідання захисники та обвинувачений зверталися до суду з численними заявами, скаргами та клопотаннями, зокрема, про закриття кримінального провадження та повернення обвинувального акту прокурору. Втім, судом було встановлено відсутність підстав для задоволення цих заяв, скарг та клопотань.

Екс-міністра енергетики та вугільної промисловості обвинувачують у недостовірному декларуванні за статті 366-1 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, в 2014-му році експосадовець узяв у борг у фізичної особи 1,25 млн доларів США, але не відобразив цей правочин у своїй декларації.

Судовий розгляд розпочнеться в місті Києві 23 січня 2020 року о 12:00 за адресою: проспект Перемоги, 41.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду