Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту підозрюваного у вбивстві жителя села Вінницькі Хутори

09 січня 2020, 18:44

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув 9 січня 2020 року клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне убивство).

Під час судового засідання стало відомо, що чоловіка підозрюють у вбивстві 54-річного жителя села Вінницькі Хутори. За матеріалами клопотання підозрюваний разом із потерпілим, будучи в статусі гостей, у сільському будинку розпивали спиртні напої. Під час застілля між чоловіками виник конфлікт, внаслідок якого потерпілому було нанесено численні удари в область голови та тулуба від яких останній помер. Після цього, підозрюваний витягнув тіло на вулицю та повернувся у будинок.

У судовому засідання прокурор просив суд задовольнити клопотання. В свою чергу, адвокат заперечував щодо взяття під варту його підзахисного.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд обрав чоловіку запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів (без можливості внесення застави).

Наразі тривають слідчі дії.

 

Важливо: ч. 1 ст. 17 КПК України – особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду