Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні правники завітали до Херсонського апеляційного суду

08 січня 2020, 15:40

Двері Херсонського апеляційного суду завжди відкриті для школярів, студентів та всіх бажаючих дізнатися про те, як функціонує судова установа, як розглядаються різні категорії справ колегіями суддів апеляційного суду та які завдання щодня виконують працівники апарату суду.

Нещодавно Херсонський апеляційний суд зустрічав студентів Херсонського економіко-правового коледжу правознавчого відділення. Візит до суду став гарною нагодою поспілкуватися із суддями та працівниками апарату суду, побувати у судовому засіданні та визначитися із напрямом майбутньої професійної діяльності.

Заступник керівника апарату  апеляційного суду Вікторія Дягілева розповіла гостям про судові послуги, якими відвідувач суду може скористатися звернувшись до інформаційного центру, порядок реєстрації та рух кореспонденції, направленої до суду, функції структурних підрозділів суду. Також студенти  дізналися про функції та завдання відділів діловодства та обліку звернень громадян-канцелярії, організаційного забезпечення розгляду цивільних справ та кримінальних справ. Про особливості охорони судів, підтримання порядку та належного рівня  безпеки відвідувачів, суддів та працівників апарату розповіли військовослужбовці Національної гвардії України.

 

Крім того, гості побували в судовому засіданні, де спостерігали за розглядом колегією суддів цивільної справи,  завдяки чому дізналися про процесуальний порядок розгляду справи,  вимоги до поведінки  учасників провадження під час судового засідання, особливості роботи секретаря судового засідання.

Далі юних правників чекало цікаве спілкування із суддею судової палати з розгляду цивільних справ Херсонського апеляційного суду Геннадієм Семиженком.

Чимало питань цікавили студентів, зокрема, юні правники запитували про першу судову справу Геннадія Володимировича; чи важко здійснювати правосуддя, усвідомлюючи, що від прийнятого рішення залежить доля людей; які справи є найскладнішими; що спонукало Геннадія Володимировича обрати професію судді та  чи важко було на шляху досягнення цієї мети. Крім того, під час спілкування із суддею студенти дізналися про порядок і особливості розгляду справ в апеляційному суді, повноваження суду апеляційної інстанції, а також про вимоги до кандидатів на посаду судді та основні етапи кваліфікаційного відбору та призначення  на посади суддів.

  

Учасники заходу  побажали гостям успіхів та висловили сподівання, що проведена зустріч буде корисною для обрання студентами  сфери майбутньої професійної діяльності.

За повідомленням прес-служби суду