Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ТААС обговорили питання застосування змін до Інструкції з діловодства  

08 січня 2020, 11:16

8 січня 2020 року в Третьому апеляційному адміністративному суді відбулася нарада з працівниками суду. Під час неї на обговорення винесли питання застосування Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, яка набрала чинності з 1 січня 2020 року.

Про певні процедури, які необхідно впровадити в суді задля повноцінного функціонування Інструкції з діловодства, працівникам суду розказав голова Третього апеляційного адміністративного суду Анатолій Коршун. Він також зазначив, що обов’язок забезпечення ведення діловодства відповідно до вимог зміненої Інструкції з діловодства покладено на керівників апаратів судів.

Підняли питання й про алгоритм дій у разі відмови у відкритті апеляційного провадження у справі та повернення апеляційної скарги. Відтепер  документи формуються та підшиваються у спеціальну обкладинку у хронологічному порядку відповідно до часу надходження документа до суду або створення документа судом.

Оновлена Інструкція з діловодства передбачає єдиний підхід до порядку ведення діловодства і місцевих та апеляційних судах всіх юрисдикцій, що дозволяє оптимізувати систему документообігу в судах. Крім того, вона встановлює загальні вимоги до організації роботи з документами в суді, незалежно від способу фіксації та відтворення інформації, що міститься в документах, включаючи їх підготовку, реєстрацію, облік та контроль за виконанням.

 

За повідомленням прес-служби суду