Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 6 років позбавлення волі засуджено мешканця Дніпропетровщини за викрадення автомобіля

02 січня 2020, 11:38

В грудні 2019 року Заставнівський районний суд розглянув кримінальне провадження та ухвалив вирок, яким визнав винним 26-річного уродженця Дніпропетровської області у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно).

Згідно з матеріалами справи, в травні 2019 року, після сварки з дружиною, молодик зайшов на територію приватного господарства своєї тещі та незаконно заволодів її транспортним засобом марки «Лада».

Зважаючи на те, що жодних прав на користування даним транспортним засобом чоловік не мав, не повідомив власницю про намір скористатись автомобілем, його дії кваліфіковано як незаконне заволодіння транспортним засобом.

При призначенні покарання суд взяв до уваги те, що обвинувачений був неодноразово судимим, зокрема за незаконне заволодіння транспортним засобом, крадіжки, грабежі, збут майна, одержаного злочинним шляхом та призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі.

 

За повідомленням прес-служби суду