Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З роки позбавлення волі отримав чоловік, який продавав через мережу Інтернет зброю та бойові припаси

28 грудня 2019, 11:41

Ленінським районним судом міста Дніпропетровська ухвалено вирок 24-річному чоловікові за умисні дії, які виразилися у носінні, зберіганні, придбанні та збуті вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина друга статті 263 Кримінального кодексу України).

Судом встановлено, що громадянин Б. попередньо придбав через оголошення в мережі Інтернет невстановлену кількість вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу для перепродажі з метою особистого збагачення. Покупку доставили «Новою поштою».

В подальшому, для незаконного збуту вогнепальної зброї та бойових припасів, він розмістив оголошення про їх продаж в мережі Інтернет. Покупцем виступив правоохоронець, який здійснював оперативну закупку (оперативна закупка -це імітація придбання або отримання, у тому числі безоплатного, у фізичних та юридичних осіб незалежно від форм власності товару, обіг якого обмежений чи заборонений чинним законодавством, з метою викриття і документування факту вчинення злочину та особи, яка його вчинила.) У такий спосіб, оперативний співробітник двічі придбав у Б. бойову зброю, яка була виготовлена саморобним способом шляхом переробки виробу, що не був вогнепальною зброєю, та бойові припаси. Доставку було здійснено через відділення «Нової пошти».

У ході проведення обшуку у помешканні Б. було знайдено ще 2 бойові пістолети, придатні до стрільби, та близько ста одиниць бойових припасів.

Судом ухвалено вирок, яким Б. засуджено до 3 років позбавлення волі.

 

За повідомленням прес-служби суду