Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив батьківських прав жінку, що ухилялась від виконання обов’язків стосовно власної дитини

27 грудня 2019, 11:53

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги органу опіки та піклування виконавчого комітету Миколаївської міської ради  про позбавлення батьківських прав матері, неповнолітнього М., 2013 року народження та стягнення аліментів на його утримання. 

Свої вимоги орган опіки та піклування мотивував тим, що що дитина потрапила до Миколаївського центру соціально-психологічної реабілітації дітей Миколаївської обласної ради у зв'язку з тим, що мати  покинула сина у сторонньої людини та більше двох місяців не відвідувала хлопчика. Чоловік привів дитину до центу та повідомив вищезазначену інформацію та наголосив на тому, що він є біологічним батьком дитини. При роботі психолога з Микитою, було з'ясовано, що хлопчик любить матір, проте ображений на неї через те, що вона його покинула. З 5 березня 2019 року по теперішній час відповідачка жодного разу не відвідувала дитину, не телефонувала та не цікавилася її долею, матеріально не підтримувала.

Суд оцінивши всі зібрані по справі докази, враховуючи інтереси дитини для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя, повного та всебічного розвитку, та зважаючи на те, що відповідачка ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків по вихованню та утриманню дитини, прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню.

З інформацією щодо повного тексту судового рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/5782/19).

Зазначимо, що заочне рішення суду ще не набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду