Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неповнолітньому мешканцю міста Ізюм обрано запобіжний захід

24 грудня 2019, 15:03

Слідчим суддею Ізюмського міськрайонного суду Харківської області 23 грудня 2019 року розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно неповнолітнього жителя міста Ізюма, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 186, частиною другою статті 189 Кримінального кодексу України.  

Неповнолітній підозрюваний, будучи раніше судимим Ізюмським міськрайонним судом Харківської області до двох років позбавлення років, з випробувальним строком на один рік, за вчинення злочину проти власності, вчинив аналогічний злочин.

Досудовим слідством було встановлено, що 4 грудня 2019 року,  знаходячись поблизу спортивного комплексу «Локомотив» неповнолітній О., погрожуючи застосувати насилля, відкрито викрав у потерпілого громадянина Б. мобільний телефон, зарядний пристрій до телефону, карту пам’яті,  та розпорядився викраденим майном на власний розсуд.

Також, цього ж дня, неповнолітній О. повторно, продовжуючи свою злочинну діяльність,  знаходячись неподалік від магазину «АТБ», з погрозою застосування фізичного насильства, почав вимагати у потерпілого Б. передати йому грошові кошти в рахунок погашення нібито існуючого боргу перед ним, однак не довів злочинний умисел до кінця, у зв’язку із втручанням з боку вітчима потерпілого.      

У судовому засіданні підозрюваний свою вину у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень визнав частково.
Ухвалою суду  клопотання слідчого задоволено, підозрюваному обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, з можливістю внесення застави в розмірі 40 140 (сорок тисяч сто сорок) гривень.
Наразі досудове розслідування триває.

 

За повідомленням прес-служби суду