Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області поскаржилася на дії обвинуваченого та його представника

24 грудня 2019, 14:26

У провадженні судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Курус Руслани Іванівни знаходиться кримінальне провадження від 27 червня 2017 року за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 185 (крадіжка), частиною третьою статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Під час судового засідання 9 грудня 2019 року обвинувачений та його захисник заявили відвід судді через незгоду з процесуальними рішеннями головуючої, ухваленими під час судових засідань у вказаній справі.

У зв’язку із сумнівами щодо обґрунтованості заявленого обвинуваченим відводу, в порядку вимог статті 81 (порядок вирішення питання про відвід) Кримінального процесуального кодексу України, заяву про відвід судді Курус Р.І. передано для вирішення питання про відвід судді, який не входить до складу суду у вказаній справі.

Разом з тим, суддя повідомляє, що 9 грудня 2019 року обвинувачений     направив до суду для відома копію скарги на неправомірні дії Курус Р.І. до Вищої ради правосуддя.

Курус Р.І. наголошує, що скарга на її нібито неправомірні дії була подана обвинуваченим до ВРП під час розгляду зазначеного кримінального провадження.

10 грудня 2019 року ухвалою Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області заяву обвинуваченого про відвід головуючої судді Курус Р.І. було задоволено, кримінальне провадження передане для визначення іншого судді в порядку вимог частини третьої статті 35 (автоматизована система документообігу суду) КПК України.

Суддя Курус Р.І. вважає такі дії обвинуваченого та його захисника протиправними та тиском на суддів з метою прийняття судом «зручного» для скаржника рішення, що є втручанням у здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів і ухвалено відповідне рішення.

 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України