Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Радник Консультативної місії ЄС Маркус Ролофс відвідав Восьмий ААС з офіційним візитом

21 грудня 2019, 14:10

20 грудня 2019 року на запрошення голови Восьмого ААС до суду прибув радник, тренер з питань верховенства права Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (далі – КМЄС) Маркус Ролофс.

Метою зустрічі було ознайомлення з умовами і особливостями роботи, обговорення ключових питань і напрямів майбутньої співпраці. У рамках візиту відбулася бесіда про актуальні проблеми комунікації, безпеки суду, управління персоналом, врядування, судової практики та інших стратегічно важливих блоків питань.

Голова Восьмого ААС О. Заверуха розповів про територіальну і предметну юрисдикцію, проінформував про організацію роботи суду і результати правозастосовчої та комунікаційної діяльності за останній рік. Олег Заверуха зазначив, що комунікація є стратегічним напрямком як у діяльності суду, так і пріоритетом у розвитку Восьмого апеляційного адміністративного округу загалом. Не менш важливе значення мають якість здійснення судочинства та єдність практики правозастосування. Про це свідчить широкий спектр діяльності суду – від правової освіти та просвітницької роботи з молоддю до міжнародної співпраці з експертним середовищем.

За словами пана Ролофса, довіра до судів виникає з комунікації: правильно побудована комунікаційна стратегія і її системна реалізація сприяють безпеці судів та суддів – адже зростає повага та покращується імідж судової влади в Україні. Радник КМЄС назвав 5 пріоритетних блоків питань у роботі місії в Україні: безпека та громадський порядок, управління персоналом, взаємодія поліції з громадою, розмежування повноважень та компетенції органів з метою скоординованої діяльності, кримінальні розслідування. При цьому, наголосив пан Ролофс, існують «наскрізні питання», які пов’язані з кожним з п’яти пріоритетів та мають стосунок до усіх відомств: дотримання прав людини та гендерна рівність, забезпечення належного врядування, боротьба з корупцією.

За результатами обговорення було визначено стратегічні напрями подальшої співпраці, однаково актуальні як для Восьмого ААС, так і для КМЄС. Голова Восьмого ААС наголосив на необхідності координації дій у сфері комунікації і взаємодії між різними відомствами та органами влади, безпеки і забезпечення громадського порядку, дотримання прав людини, управління персоналом та забезпечення належного врядування. Пан Ролофс запевнив у готовності забезпечити необхідними експертними знаннями, вміннями та досвідом з метою перейняття кращих європейських практик для покращення роботи суду та розвитку судової гілки влади в Україні загалом.

Підсумовуючи, учасники відзначили конструктивний характер зустрічі та висловили впевненість у подальшій плідній співпраці.

За повідомленням прес-служби суду