Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду залишив без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Котнар-М»

21 грудня 2019, 11:58

До Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Котнар-М» про скасування рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України, яким визнано, що зазначене ТОВ вчинило порушення у вигляді неподання інформації на вимогу державного уповноваженого АМКУ у встановлений ним строк. За вказане порушення на ТОВ «Котнар-М» накладено штраф у розмірі 54400 грн.

Підставою направлення вимоги про надання інформації стало надходження заяви до АМКУ від  Компанії «Р енд А Бейлі енд Ко» (м. Дублін, Ірландія) про недобросовісну конкуренцію в діях ТОВ «Котнар-М» під час виробництва та реалізації кремових лікерів «O'Dailys».

Втім, за твердженням позивача, власником продукції лікерів «BAILEYS», що реалізуються на території України є не скаржник (Компанія «Р енд А Бейлі енд Ко»), а українська компанія ТОВ «Баядера-Імпорт», а тому право на звернення до Комітету виникло не в Компанії «Р енд А Бейлі енд Ко», а у власника продукції на території України – ТОВ «Баядера-Імпорт».  

Однак, як убачається з наявних у матеріалах справи фактичних даних, Компанія «Р енд А Бейлі енд Ко» є власником торговельних марок «BAILEYS» та відомим у всьому світі (у тому числі в Україні) виробником алкогольної продукції під зазначеною серією торговельних марок. Компанія «Р енд А Бейлі енд Ко» здійснює господарську діяльність на території України опосередковано – через представництво «Діагео Скотланд Лімітед» та офіційного дистриб'ютора та імпортера TOB «Баядера-Імпорт».

Рішенням Господарського суду міста Києва та постановою Північного апеляційного господарського суду у задоволенні позову ТОВ «Котнар-М» відмовлено.

19 грудня 2019 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду залишив без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Котнар-М».

Детальніше щодо справи №910/12403/18 можна ознайомитися за посиланнями: http://reyestr.court.gov.ua/Review/81368083, http://reyestr.court.gov.ua/Review/84282466.

 

За повідомленням прес-служби суду